FAAC I NORDEN

FAAC Nordic har varit verksamma i Norden sedan 1974 då man startade med automation för Industrivikportar. På den tiden hette bolaget DAAB Portteknik och man utvecklade under 70- och 80-talet DAAB automatik för Industrivikportar, Slag- och Skjutgrindar samt Vägbommar.

Satellitbild av FAAC Nordic med byggnader för utveckling, tillverkning och kontor.

Under 90-talet växte varumärket DAAB sig starkt i Norden och kom att stå för ytterst kompetent automation för Nordiskt klimat och Industri. När kraven på personsäkerhet ökade i och med Portstandarens införande var DAAB tidiga med att få all sin utrustning provad av SP (numera RISE). När nu säkerheten står högt i fokus för kunderna står FAAC med stabil kunskap och erfarenhet.

2007 förvärvar det Bologna baserade FAAC S.p.A. DAAB Portteknik och det i Bankeryd baserade AET (Advanced Entrance Technology). Med förvärvet ville FAAC få ut varumärket DAAB i hela världen samtidigt som uppköpen borgade för stark närvaro på den Nordiska marknaden. I och med förvärvet av AET ökades kompetens och marknadsandelar för automatiska dörröppnare.

2010 slogs de två bolagen DAAB och AET samman och bytte samtidigt namn till FAAC Nordic AB. Några år senare fokuserade vi vår verksamhet helt och hållet till Perstorp där vi sedan dess har vårt Nordiska Centrallager och produktion.

Sedan 2014 har vi också representerat och lanserat Magnetic Autocontrol GmbH på den Nordiska marknaden. Magnetic är marknadsledande på vägbommar och olika typer av tillträdeskontroller för persontrafik. 2018 lanserar vi en separat hemsida för Magnetics breda sortiment: Magnetics svenska hemsida

Idag marknadsför vi alla FAACs produkter för grindar, portar, dörrar, pollare och vägbommar. Vi lägger stor vikt vid att alla produkter som lagerhålls testas i Nordiskt klimat och att vår tekniska supportavdelning har erforderlig kompetens. Vårt mål är att vara den mest kompetenta samarbets­partnern inom de branscher vi arbetar på den Nordiska marknaden, både med korta leveranstider och tekniska support.

 

Stäng